۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۸:۵۱

کشاورزی در هفته‌ای که گذشت؛

تکرار در تأخیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران

تکرار در تأخیر پرداخت مطالبات گندم‌کاران

در حالی که بر اساس سخنان رییس بنیاد ملی گندم کاران پول گندم‌های خریداری شده از ۱۰ فروردین هنوز پرداخت نشده خوشبختانه مطالبات کلزا کاران تا ۵۰ درصد واریز شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، وضعیت بارش امسال مناسب است؛ اما عنوان می‌شود بارندگی و در ادامه دمای بالا فضا را برای رشد آفات گیاهی مناسب می‌کند. مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران توصیه کرد، با توجه به بارندگی در برخی مناطق و دمای بالا، فضا برای آفات گندم از جمله زنگ زرد، لکه سفید، سن زدگی و.... به وجود آمده که ضروری می‌کند کشاورزان رصد دائمی از مزارع داشته باشند.

چه خبر از تولید گندم؟

به گفته علینقی ایمانی، در برخی مناطق با وجود اطلاع رسانی کشاورزان غفلت کردند و خسارت‌هایی به مزارع گندم وارد شد. اما بیشتر گندم کاران اگر چه سموم به اندازه کافی وجود نداشت به هر ترتیبی سمپاشی را انجام داده و از خسارت‌های سنگین‌تر جلوگیری کردند.

همچنین پیش بینی می‌شود با وضعیت بارش تولید و برداشت گندم به بیش از ۱۳ میلیون تن برسد و خرید تضمینی حدود ۱۱ میلیون تن باشد. عطا الله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندم‌کاران درباره آمار خرید گندم تا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت گفت، از ۱۰ فروردین تا امروز حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار تن گندم به ارزش ریالی حدود ۲۲ هزار میلیارد تومان (همت) از گندم‌کاران خریداری شده؛ اما ریالی پرداخت نشده است.

گفتنی است؛ قیمت خرید تضمینی گندم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان بوده که تأخیر در پرداخت پول کشاورزان منجر به دلسردی آنها می‌شود.

دانه‌های روغنی و پیش‌بینی برداشت کلزا

ایران در تولید روغن‌های خوراکی ۹۵ درصد وابستگی دارد که این امر بیشتر در تأمین ۳ تا ۳.۵ میلیون تن دانه‌های روغنی است. بخش اعظم واردات مربوط به سویا بوده زیرا کنجاله آن برای خوراک دام نیز استفاده می‌شود.

به گفته یکی از فعالان بخش دانه‌های روغنی نرخ خرید تضمینی کلزا دو برابر قیمت خرید تضمینی گندم بوده و امسال هر کیلو گرم کلزا ۳۵ هزار تومان تعیین قیمت شده است.

به گفته وی بر اساس پیش بینی وزارت جهاد کشاورزی، در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ حدود ۳۲۰ هزار تن کلزا از سطح استان‌های کشور برداشت خواهد شد.

برداشت محصول در استان‌های گرمسیر از جمله ایلام، خوزستان، جنوب کرمان، هرمزگان و بوشهر از ۱۴ فروردین آغاز شده و همچنین برداشت کلزا استان‌های کرمانشاه و مازندران از هفته جاری آغاز شد.

تا کنون ۷۶ هزار تن کلزا برداشت شده که ۵۵ هزار تن آن مربوط به استان خوزستان، ۲۰ هزار تن ایلام و باقی مربوط به سایر استان‌ها است. پیش بینی‌ها می‌شود بیشترین برداشت کلزا با رقم ۱۲۰ هزار تن مربوط به استان گلستان باشد. این عدد برای استان خوزستان نیز ۶۰ هزار تن برآورد شده است.

در حالی که بر اساس سخنان رئیس بنیاد ملی گندم کاران پول گندم‌های خریداری شده از ۱۰ فروردین هنوز پرداخت نشده خوشبختانه مطالبات کلزا کاران تا ۵۰ درصد واریز شده است.

به گفته کیوان فرهنگ آسا، بر اساس الزام وزارت جهاد کشاورزی پرداخت مطالبات باید یک ماهه باشد و تا کنون ۱,۱۰۰ میلیارد تومان معادل ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شده است.

تخصیص ارز به برنج و روغن

تخصیص ارز به برنج و روغن از دیگر خبرهای این هفته در حوزه کشاورزی بود. بر اساس اصلاحیه مصوبه هیأت وزیران برنج و روغن خام به لیست کالاهای مشمول دریافت ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی اضافه شد.

در فهرست قبلی دانه‌های روغنی مشمول ارز ۲۸.۵۰۰ تومانی بود اما روغن خام در این لیست قرار نداشت که با اصلاحیه صورت گرفته به همراه برنج به این لیست اضافه شد.

اما و اگرهای سلامت محصولات کشاورزی

امروز کشاورزی جهان در راستای تأمین امنیت غذایی و تضمین سلامت جامعه انسانی و غیرانسانی از تولید محصولات ارگانیک عبور کرده و تولیدات بر اساس استانداردهای گلوبال گپ انجام می‌شود که بیش از ۲۰۰ شاخص دارد.

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی تولیدکنندگان فرآورده‌های آلی و زیستی کشاورزی معتقد است، هنگامی که گواهی‌های ارگانیک در کشور صادر می‌شود بر اساس روالی که در سایر کشورها برای تولید محصولات ارگانیک طی می‌شود صورت نمی‌گیرد. این در حالی است که نهاده‌های بیولوژیک عامل اصلی حاصلخیزی خاک‌ها بوده و مواد شیمیایی مصرفی طیف تکنوفلور خاک را از بین می‌برند. با از بین رفتن مواد آلی حاصلخیزی خاک نیز از دست می‌رود و نهایتاً کشاورزی ما به یک کشاورزی ناسالم تبدیل می‌شود.

محمدحسین محمدی عنوان می‌کند، در مقطعی سازمان میادین میوه و تره بار تهران، پایشی روی محصولات ورودی تهران گذاشت. نتایج حاکی از این بود که بخش زیادی از محصولاتی که وارد میادین تهران می‌شوند آلوده به باقی مانده سموم و عناصر سنگین هستند. به عنوان مثال هندوانه سموم باقی مانده نداشت اما فلزات سنگین بالایی داشت.

این فعال حوزه کشاورزی با بیان اینکه متأسفانه آماری درباره امنیت غذایی در جایی درج نمی‌شود، ادامه داد، اگر واحدی ایجاد شود که بتواند محصولات کشاورزی را پایش و ردگیری کند مثل بقیه کشورها، حتی مانند کشورهای عربی در حاشیه خلیج فارس، اینکه کشاورز در مزرعه ملزم شود محصولی که تولید می‌کند و به مصرف مردم می‌رساند محصول سالم باشد رسالت را در حوزه امنیت غذایی به سرانجام رسانیده‌ایم.

لازم به بیان است که چنین توانمندی در کشور وجود دارد و مصداق آن محصولاتی است که در کشور برای بازار اتحادیه اروپا، کانادا و آمریکا بر پایه استانداردهای گلوبال گپ تولید و صادر می‌کند. این محصولات شامل خرما، کیوی، زعفران، گیاهان دارویی، عسل و.... بوده و مصرف داخل نداشته و فقط برای صادرات تولید می‌شوند.

بازار کالاهای اساسی

رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی در حوزه گوشت قرمز نشان از نوسان قیمتی بسیار این کالا دارد. تفاوت قیمت گوشت گوسفندی از ۴۵۰ تا ۸۸۰ در فروشگاه‌ها و پروتئین فروشی‌های سطح شهر در مناطق مرکزی و رو به پایین که در پایان هفته در برخی قصابی‌ها از ۹۰۰ هزار تومان هم عبور کرد، ضروری می‌کند تا به این بخش از بازار رسیدگی بیشتری شود.

البته وضعیت در بازار گوشت مرغ مناسب است و امید است مدیریت تثبیت قیمت آن ادامه داشته باشد.

در روزهای پایانی هفته با بالا گرفتن صادرات تخم مرغ تغییراتی را در قیمت این کالای پروتئینی به وجود آورد و هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی بر اساس وزن آن بین ۹۰ تا ۱۳۰ هزار تومان متغیر است؛ در حالی که حدود ۱۰ روز قبل هر شانه تخم مرغ به ۶۹ هزار تومان هم رسید.

کد خبر 6100699

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • آرش IR ۱۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      40 1
      گندم قیمتی که نداره ! پولمون رو هم که نمیدن ! هزینه های کشاورزی و زندگی که سرسام آور شده ! تراکتور باز هم گرون شد ! خدایا یه جنگ اتمی بیفته همه بمیریم راحت شیم
      • IR ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
        19 0
        قربون دهنت
      • الیاس IR ۱۲:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
        10 0
        داداش گل گفتی
      • همایون IR ۱۴:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
        9 0
        تورم طبق آمار رسمی ۴۰ درصد ولی افرایش قیمت خرید گندم از پارسال تا امسال ۱۵ درصد.
      • روستای مزعل ضمدی IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۳
        3 0
        بخدا خیلی شرم اوره بدترین کاری که با کشاورزان انجام میدید‌...دیگه محروم اتر کشاورز کهدر روستا زندگی مسگنه که هر ۶ماه میگیره قرونی تو جیبش میره مگه هست.یکم وجدان داشته باشید
    • مجید IR ۱۲:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      6 0
      واقعا انگار کمر بستند به از بین بردن تولید و کشاورزی آخه کشاو رز با چه استدلال و منطقی گندم بکاره با این قیمت و وضع خرید بابا دریغ از یه جو درایت و آینده نگری، مطمینا سال آینده کشاورز رغبتی به کاشت نداره و میاد تو شهرهای بزرگ کارگری میکنه، البته امسالم کسی گندم تحویل دولت نمیده، میده دلال نقد
    • شریف IR ۱۲:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      9 1
      سلام از مسعولین محترم تقاضا دارم پول محصول برداشت شده گندم را زودتر واریز کنین به خدای احد واحد سفته دادم ۸۰میلیون حالا چون یک هفته گذشته باید ۲۰میلبون اضافه بدم باعث اصلی هم پرداخت نشدن گندم هست
    • IR ۱۲:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      5 0
      ۲۰ روزه گلزا تحویل دادم ۲۰ درصد پول دادن ۵۰ درصد برا چند نفر بوده بعضی از کشاوزا هنوزی ۱ریال نگرفتن
    • IR ۱۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      5 0
      آقای ایمانی نمک به زخم کشاورز نپاشین دلیل این کار چیه یعنی میگین کشاورز صداش در نیاد که اگه بیاد او مقدار کم را هم نمیدین یعنی اینه بعد چهل روز چطور میشه ریالی پرداخت نمیشه اونم تازه شما حساب کنین الان ارزش هر روز دیر کرد در پرداخت به منزله هیچ هستش
    • صاحب RO ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      12 0
      ما کشاورزان دیگه دلسرد شده وهیچ امیدی نداریم نه پول میدن نه اجازه میدن ازاد بفروشیم شماکه مدیریت ندارید واقعا چرا باروان ملت بازی میکنید
    • کشاورز ۱ US ۱۳:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      17 0
      اینها واقعا شعور ندارند که کشاورز به پولش نیاز شدید دارد با مقدار ناچیز😩
    • تاراز IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      23 0
      برای خریدبذر گندم از دولت یک روز هم فرصت ب کشاورز نمیدهید چرا پول گندم رو واریز نمیکنید ۲۰ روز پیش گندم تحویل دادم هنوز یک ریال واریز نکردید خدا نعلتتون کند با این خرید تضمینی تون درود بر دولتمردان ۵۰سال پیش
    • IR ۱۴:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      8 0
      واقعا این دولت رئیسی شورش درآورده هرسال بدتر از سال قبل ماها کشاورزان چه سودی داریم که از ۸ماه قبل هزینه های بذر کاشت کود کارگر ماشین آلات تقبل کردیم و حال نزدیک یک ماه گندم تحویل دادیم هر کشاورز در هکتار ۵۰ میلیون تومان به نرخ دلار آبان هزینه کردیم ۲.۵تن هکتاری داد ۱۷.۵ میشه ۴۳۷۵۰ یعنی خسارت ۷میلی
    • US ۱۴:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      11 0
      کجایند دولتمردان و خصوصا سخنگویشان که فقط بلدند بگند ما خوبیم و دولت قبل بد بود ...!!!! در دولت قبل ظرف یک هفته پول گندمکاران پرداخت می شد اما از وقتی شما خوب ها !!!! امدید...!!!!
    • IR ۱۴:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      7 0
      برای اینکه گران بوده پول نمیدن به کشاورز عراق کنارمون هر تن ۸۵۰هزار دینار زده یعنی ۵۶۰ دلار اما آقای دولت با کمال تاسف میگه وارد کنم ارزان تر هست‌‌ کی باید سودعده ای خاص حتی با ضرر مردم اولویت داشته باشه تراکتور هر۶ماه قیمت افزایش میدن اما تولید کشاورز نان مردم باید کشاورز بده پول بدین پول
    • پرویز IR ۱۴:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      4 0
      اگر گندم پول وقیمت کسی نمیتواند بکارد همه هزینه نقدا میخاهند بذر سم وکود شخم با اینطور پیش رورفتن گندم نمیکارند
    • ناشناس IR ۱۷:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      7 0
      سلام زودتر پول گندمکاران پراداخت بکنی بلاخره یک روزی میدین خب زودتربدین دادنی باید امروز فردا نکنی ملت ازدولت دل سرد بخدا
    • دسول IR ۱۸:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      7 0
      واقعا قیمت گندم باتوجه به هزینه کاشت خیلی کمه
    • رضا IR ۱۹:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      6 0
      پولا میرن واسه غزه امسال خدا به داد کشاورزابرسه
    • عماد IR ۲۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      5 0
      قسط تراكتورم عقب افتاده، بانك كشاورزي بخاطر 50 ميليون پرونده م رو گذاشتن اجرا، ميگم آقا جان پول گندم كه پيش خودتون واريز ميشه، حسابم رو مسذود كنيد تا هر وفت پول گندم واريز شد مستقيم برداشت كنيد! ميگن ربطي به ما نداره! بخاطر 6 ماه تاخير كه سودش رو هم ميگيرن اجرائيه صادر كردن!
    • مهدی US ۲۰:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
      5 0
      واقعا دولت فکر نمیکنه ک کشاورز بدهکاری داره چک داره هزار جوربدبختی داره. بابا پولشونو بدید
    • مصطفی IR ۰۱:۰۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
      2 0
      تاوان معوقات وکسری بودجه رااول گندم کاران بعد کل مردم بامالیاتشون میدن چون کشاورز ضعیفترین قشر ازنظر قدرت چانه زنی وتولیداست که هرجوربخواهند سوارش میشن چون هیچگونه چاره ای نداره دولت نمره ازش باید بریزه تورودخانه یا اشغال یاخوارک دام درحالی که در روستاها دام هم نمانده کشاورز زندگیش به یک مو بنده
    • محمد م IR ۰۱:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
      2 2
      به نظر من اگر امسال هم دولت کشاورزان عین گدا فرض کرد و پول دست رنج انها را نداد کشاورز تو که داری می بینی پولی در کار نیست گندمت را نده بدهیت هم انشاالله درست میشه از التماس به این دولت که بهتره پس هر موقعه پول دادند تو هم گندمت را تحویل بده پس بدون پول گندم خود را تحویل نده نده نده کشاورز عزیز
    • محمد IR ۰۸:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
      2 0
      دولت انقلابی و مردمی خوب داره حال کشاورز رو میگیره بابا این کشاورز بدبخت چه گناهی کرده که کشورش رو در تولید گندم خودکفا کرده که باید بهاش نپرداختن پول گندمش از سوی دولت باشه؟ دولت وقتی گندمی از بیرون وارد میکنه اول بها و هزينه حمل ونقلش رو پرداخت میکنه اما به ما کشاورزا که میرسه دولت اعتبار نداره...
    • محمد IR ۱۱:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
      2 0
      همه چیز به بی عرضگی و بی لیاقتی ما کشاورزا هست که دولت اینقدر ظلم میکنه ماها حقمون هست و باید تاوان بدیم، غیرت نداریم گندمی که ضرر هست نکاریم و بعد با التماس بریم تحویل بدیم و پول ندن. ۲۰ هکتار زمین دارم برم کارگری کنم قسم میخورم چیزی نمیکارم که بخوام به دولت تحویل بدم
    • IR ۱۹:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۱
      4 0
      این جرباس بفکروشون نمی ره خودت خسته نکن بیایید درجهادکشاورزی حرف بزنید دادبی دادکنیم والله بدترازپارسال چونکه کشاورز یتیم است
    • عبدالحسین صالونی US ۰۱:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۲
      2 0
      سلام بنده ماشینم فروختم خرج برداشت گندم کنم با این اوضاع گندم را تحویل دولت نمیدم میدم دلال و پولم را نقد میگیرم
    • IR ۱۴:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۳
      2 0
      نظر ما مردم واسه تفنگ بادی هم بکار نمیخورد. هرچه بگیم فایده ای نداره پول ندارن به کشاورز بدن همینه که هست زور داره دولت نمیده میخوای چه کنیم.
    • او خواهد آمد IR ۱۶:۵۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۶
      2 0
      من دیگه گندم نمی کارم امسال هم گندم رو میگم آزاد میفروشم